Monday, April 1, 2013

3petitspointsmagazine
                                                             -ILLUSTRASYON-
İllüstrasyon (Fransızca: illustration), resim sanatının abartılı ya da doğada benzeri görülemeyecek ve deneysel olarak kurgulanamayacak kompozisyonların resmedilmesi demektir. Gerçekçi resim sanatının bir dalı sayılabilir. Genellikle reklam, eğitim ve fantastik anlatımlara destek olarak çizilir veya bizzat kendisi sanatsal çalışma olarak tasarlanır.
 Başlık, slogan yada metin gibi sözel unsurları görsel olarak betimleyen yada yorumlayan bütün unsurlara genel olarak "İllüstrasyon" adı verilir. İllüstrasyonların hazırlanmasında geleneksel çizim ve boyama malzemelerinin yanı sıra, fotoğraf, kolaj ve bilgisayar tekniklerinden de yararlanılmaktadır.

Illüstrasyonın amacı "Sanat Değildir!"... Ama sonuçta ortaya çıkarılan eser sanattır! Ancak illüstrasyon oluşturan kişi "Sanat" ismiyle yapmaz... Onun amacı ortaya bir konu sunmaktır.
Dolayısıyla eserde tümlük değil teklik vardır. Diğer bir deyişle eserde 10 tane nesne görebilirsiniz ancak ortadaki veya soldaki veya alltaki ön plana çıkarılmak istenen nesne daha büyük ve daha canlı renklerle çizilir...


No comments:

Post a Comment