Monday, April 1, 2013


ROBERT MCGINNIS
1926 doğumlu Amerikalı illüstratör Robert Edward McGinnis liseyi bitirdikten sonra California'da Walt Disney Stüdyolarında stajyer olarak çalıştı. Burada Mickey Mouse ve diğer karakterleri çizdi ve çizgi animasyon yapmayı öğrendi. İkinci Dünya Savaşı sırasında çizgi film üretimi durunca McGinnis evine dönerek Ohio State Univesity'de güzel sanatlar okudu ve Central Academy of Commercial Art'da gece dersleri aldı. Ellili yılların ortasında sanata ve müziğe yeteneği olan karısı Ferne ile birlikte New York City'ye taşındı. McGinnis burada Fredman-Chaite Stüdyolarında reklam posterleri yaparken, 1958'de Dell yayınevi için illüstrasyonlar yapmaya başladı. Bundan sonraki onyıllar içerisinde çok miktarda kaliteli ve etkileyici illüstrasyonlar ve resimler üretti.
Buna ek olarak McGinnis Vahşi Batı'ya yerleşimlerin ilk günleri, kır manzaraları ve çekici kadınlar gibi favori konularında birçok resimler yaptı. Bunlardan bazıları sınırlı sayıda baskılarda yeniden üretildi. 1100'den fazla karton kapaklı romanın kapak illüstrasyonunu yaptı. Bunlar, dedektif romanlarından, aşk romanlarına, tarihî romanlardan Westernlere kadar çok farklı türlerde romanlardı.Öte yandan, National Geographic, Reader's Digest, Good Housekeeping, Guideposts, McCall's, Ladies' Home Journal, Women's Home Companion, True, Argosy, Cavalier ve The Saturday Evening Post gibi yayınlar için çeşitli illüstrasyonlar yaptı.
Robert McGinnis aynı zamanda 40'dan fazla film afişi'nin illüstrasyonunu da yaptı. Bunlar arasında James Bond, Babarella ve Tiffany'de Kahvaltı filmleri için yaptığı afişler bulunuyor.


No comments:

Post a Comment